снимка: Фейсбук/ От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще

...
снимка: Фейсбук/ От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще
Коментари Харесай

Румен Радев и Владимир Путин ще са заедно на посещение в Израел

снимка: Фейсбук/ 

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Държавата Израел. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му сътрудник президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се чака да вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят. По време на визитата си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

На събитието ще участват още президентите на Русия Владимир Путин, на Франция Еманюел Макрон и на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. От Англия идва престолонаследникът принц Чарлз, а от Съединени американски щати - вицепрезидентът Майк Пенс. Израел ще бъде показан от премиера Бенямин Нетаняху и от президента Реувен Ривлин.

Президентът Радев и брачната половинка му ще бъдат в един хотел с Владимир Путин, разкрива Епицентър.БГ.

На 21 януари Румен Радев ще организира среща със своя сътрудник Реувен Ривлин в президентския замък в Ерусалим. Държавният глава ще беседва в Кнесета и с ръководителя Юли-Йоел Еделщайн.

По-късно денем българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „ Яд Вашем “.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и нововъведения “Перес “, както и компанията за самостоятелни коли Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще съставлява страната ни на Петия интернационален конгрес за Холокоста в мемориала „ Яд Вашем “. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин.

По-късно в Тел Авив Румен Радев ще участва на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „ Следващото потомство “ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на кино лентата президентът ще се срещне с представители на българската общественост.

В рамките на визитата си президентът Радев ще организира двустранни срещи със свои сътрудници.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР